Εφυγε από τη ζωή ο Πάνος Βάνας

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Πάνος Βάνας, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας έφυγε χτες από τη ζωή.

Εϊχε καρκίνο και το πάλεψε ηρωικά.

Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 10.30 στην Ευαγγελίστρια στο Ίλιον.

Καλό ταξίδι συνάδελφε και φίλε. Θα σε θυμόμαστε όπως σου αξίζει.

Θερμά συλληπητήρια στην οικογενειά σου.

 

Το Δ.Σ.

2/8/2017

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 15:08
 

24 Ιούνη: Πανελλαδική Διαδήλωση Στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη

E-mail Εκτύπωση PDF

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών

για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης

24 ΙΟΥΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1 μ.μ πλατεία Αριστοτέλους

Αναχώρηση στις 6π.μ. από το παρκινγκ του ΣΕΦ (σταθμός ΗΣΑΠ Φαλήρου):

Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη γη με των λαών το αίμα. Γι’ αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων. Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αμείωτα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Δίνει 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας τη στιγμή που τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια. Δίνει το 2% του ΑΕΠ όσο είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν άλλες χώρες. Ήταν το ορμητήριο για τους 56 πυραύλους «Τόμαχοκ» που σφυροκόπησαν τη Συρία και ως σήμερα αποτελεί κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, αναβαθμισμένο σε Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας.


68 χρόνια ΝΑΤΟ, χούντες-πόλεμοι-τρομοκρατία!

Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!

Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο:

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων.

Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους.

Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει!

Παίρνουμε μέρος μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το Π.Α.ΜΕ. με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων και από άλλες βαλκανικές χώρες στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί, από το ΣΕΦ και επιστροφή αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στο σωματείο μας και στα τηλέφωνα: 6978009178 , 6979333179 .

Αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Δείτε εδώ το βίντεο με τη συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ για αυτό το θέμα.

Δείτε εδώ το βίντεο-SPOT για τη διαδήλωση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 21:50
 

Νέος ΑΣΕΠ 5Κ/2017

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνάδελφοι,

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπ αριθμόν 5Κ/2017 για προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Δημόσια Υγεία.

Περιέχει και θέσεις της ειδικότητάς μας με κωδικό 523 και 532.

Για περισσότερα δείτε εδω

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπ αριθμόν 5Κ/2017 για προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων)

Read more at: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/155712/asep-nea-prokiryksi-5k-2017-gia-257-monimes-proslipseis
Copyright © dikaiologitika news
Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπ αριθμόν 5Κ/2017 για προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων)

Read more at: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/155712/asep-nea-prokiryksi-5k-2017-gia-257-monimes-proslipseis
Copyright © dikaiologitika news
 

Σεμινάριο: "Συντήρηση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Πιστοποίηση Κλινικών Μηχανικών

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Συντήρηση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Πιστοποίηση Κλινικών Μηχανικών» στο Αμφιθέατρο πληροφορικής στο ΤΕΙ Αθήνας την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στις 17:00, Το Αμφιθέατρο βρίσκεται στο ισόγειο στο κτίριο 13. (Πως θα έρθετε -  Χάρτης)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους εργάζονται στο χώρο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και θα επιθυμούσαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Επίσης δυνατότητα παρακολούθησης θα έχουν και φοιτητές που τους ενδιαφέρει η μελλοντική απασχόλησή τους στο χώρο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα είναι το ακόλουθο:

· 17:00 - 17:30 Εγγραφές

· 17:30 - 17:45 Χαιρετισμός από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής.

· 17:45 - 18:00 Παρουσίαση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: Προηγμένα Συστήματα και Μέθοδοι στη Βιοϊατρική Τεχνολογία.

· 18:00 - 18:15 Παρουσίαση του διεθνές Συνεδρίου με τίτλο "Conference on Bio-Medical Instrumentation and related Engineering and Physical Sciences, BIOMEP 2017"

· 18:15 - 18:40 Εργασιακά δικαιώματα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (επιδόματα, μισθοί...)

· 18:40 - 19:40 Σεμινάριο Συντήρησης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Πιστοποίηση Κλινικών Μηχανικών

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εγγραφής είναι μέχρι την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και θα γίνεται ηλεκτρονικά αποστέλλοντας την φορμα εγγραφής στο e-mail stanagnos@gmail.com. Αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές, θα επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή σας με e-mail όπου και θα σας ενημερώσουμε για το αν έχετε επιλεγεί να παρακολουθήσετε το σεμινάριο. Προσοχή αποδεκτοί θα γίνουν μόνο όσοι απαντήσουν θετικά στο e-mail που θα τους αποσταλεί.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται ότι θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Εγγραφή για το δωρεάν σεμινάριο μπορείτε να κάνετε εδώ . Στέλνοντας την φόρμα που θα συμπληρώσετε στο παρακάτω e-mail.

Περισσότερες Πληροφορίες
e-mail: stanagnos@gmail.com.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Ιστότοπος: http://medisp.bme.teiath.gr/pasmtio/


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Σταύρος Αναγνωστόπουλος

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 11:25
 

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΑΛΕΣΜΑ για την Γενική Απεργία στις 17 Μάη

Εργαζόμενοι , άνεργοι, σπουδαστές του κλάδου,

Στα μέσα του Μάη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση το 4ο μνημόνιο με μια σειρά μέτρα που αγγίζουν όλους τους εργαζόμενους. Οι κύριοι άξονες των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή υλοποιώντας την αντιλαϊκή συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ περιλαμβάνουν:

· ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ : Από 1/1/2019 θα περικοπεί η προσωπική διαφορά και η μείωση στις συντάξεις θα φτάσει έως και 18%.

· ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ : Από 1/1/2020 μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.861 ευρώ από 8.636 που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η φορολογία θα ξεκινά από εισοδήματα 406 ευρώ το μήνα. Η επιβάρυνση θα κλιμακώνεται για όλα τα εισοδήματα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση ετήσιου εισοδήματος στα 10.000 ευρώ, ο φόρος από 250 ευρώ που είναι σήμερα εκτοξεύεται στα 900 ευρώ, με την επιβάρυνση να φτάνει στα 650 ευρώ, στο ύψος δηλαδή ενός μισθού..

· ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ : Διατήρηση όλων των νομοθετικών προβλέψεων των μνημονίων, όπως κατώτερος μισθός 586 μεικτά, ενίσχυση ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.. Επιπλέον διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων (ομαδικές απολύσεις) με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση τους.

· ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ : Πώληση 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του 17% της εταιρείας. Ανοίγει ο δρόμος για εκποίηση και υδροηλεκτρικών μονάδων σε επόμενη φάση.

Τι μας λέει η Κυβέρνηση:

· Ιισχυρίζεται ότι όταν - μέσω των νέων μέτρων - επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τότε θα υπάρξουν αντίμετρα. Ότι αν έρθει η ανάπτυξη θα τελειώσουν τα μνημόνια.

Τι σημαίνουν τα αντίμετρα. Όσο περίσσευμα θα δημιουργείται από τα πλεονάσματα, από την τεράστια δηλαδή θυσία του λαού, θα τροφοδοτεί απευθείας τους επιχειρηματικούς ομίλους με τη μορφή φοροαπαλλαγών, ελάφρυνσης των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, ενίσχυσης των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, της πάμφθηνης δηλαδή εργασίας.

Θυσία από το λαό, κερδοφορία για τους ομίλους. Αυτή είναι η συνταγή της ανάπτυξης.

Ξεκάθαρο είναι σήμερα, ότι μέτρα και αντίμετρα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το τροπάρι ότι όταν έρθει η ανάπτυξη θα βγούμε από τα μνημόνια το ακούμε από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν και το αποτέλεσμα το ίδιο. Ο στόχος τους είναι να μας βάλουν να καθίσουμε στα αυγά μας και να περιμένουμε μπας και ξημερώσει άσπρη μέρα χωρίς να αγωνιζόμαστε.

· Βγαίνει ξεδιάντροπα στα ΜΜΕ και υποστηρίζει πως ο λαός συναινεί με τα μέτρα και γι’αυτό δεν αντιδράει, δε βγαίνει στους δρόμους.

Καταρχάς υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους και οργανώνουν την πάλη τους. Μπορεί να μην είναι όσοι απαιτούν οι καιροί, αλλά ο λόγος σίγουρα που δε βγαίνει κάποιος στο δρόμο ή δεν απεργεί δεν είναι ότι συμφωνεί που τον πετσοκόβουν, αλλά ότι φοβάται μη χάσει τη δουλειά του, έχει πιστέψει λαθεμένα ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα και άλλες αυταπάτες που μας καλλιεργούν από τότε που γεννιόμαστε.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, έχουμε την εμπειρία και καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνει ανάπτυξη που βασίζεται στις ανάγκες της κερδοφορίας. Η αύξηση του όγκου εργασίας των τελευταίων χρόνων ανά εργαζόμενο με ταυτόχρονη μείωση προσωπικού, που οφείλεται στην μείωση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων, οι επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ από τους ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας που αυξήσανε τον κύκλο εργασιών τους, συνοδεύονται από απολύσεις, από περικοπή μισθών και δικαιωμάτων, από εξαντλητική δουλειά, από έλλειψη προσωπικού, από πάμφθηνη εργασία.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σημαίνει εργαζόμενοι στοιχισμένοι κάτω από την σημαία των επιχειρήσεων που δουλεύουμε για να έχουν κερδοφορία, ισχυρή ανταγωνιστική θέση ή οποία θα βασιστεί στα συντρίμμια των δικών μας δικαιωμάτων.

Συναδελφοι,

Αναποτελεσματικοί δεν είναι οι αγώνες. Αναποτελεσματική είναι η προσδοκία ότι η αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων θα φέρει ευημερία των εργαζομένων. Αναποτελεσματική είναι η αναμονή να περάσει η κρίση, να έρθει η ανάπτυξη και να λυθούν αυτόματα τα προβλήματα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δείξουμε την πραγματική δύναμη μας. Να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας, για να απαιτήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης.

Το σωματείο μας μετέχει, στην πανελλαδική απεργία της 17ης Μάη. Είμαστε σε ετοιμότητα για απεργία νωρίτερα, εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να αιφνιδιάσει και να φέρει για ψήφιση το πακέτο μέτρων σε νεώτερη ημερομηνία.

Για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας, καλούμε τους συναδέλφους σε

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 15 Μάη στις 6.30 μ.μ.

στα γραφεία της ΣΕΕΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37)

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17 ΜΑΗ στις 10.00 στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ 9 Μάη 2017

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 20:39
 


Σελίδα 1 από 9