Ανοιχτη Συνεδρίαση Δ.Σ.

E-mail Print PDF

Έκτακτη Ανοιχτή Συνεδρίαση Δ.Σ. Τετάρτη 10/1 στις 5.30 το απόγευμα για την απόφαση Απεργίας στις 12/1.

Συνάδελφοι, το Δ.Σ. σας καλεί να συμμετέχετε στην έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη συζήτηση και απόφαση για Απεργία στις 12/1 καθώς και το σχεδιασμό και συμμετοχή σε πολύμορφη δράση μπροστά στην κατάθεση για ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες, να πάρει δυναμική απάντηση. Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων "δημοσιονομικής προσαρμογής", αλλά και καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Την συμμετοχή τους στην απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις εκείνη την ημέρα καθώς και στο καθημερινό πολύμορφο πρόγραμμα δράσης, προκειμένου να δοθεί απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, ανακοινώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, ανταποκρινόμενα στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Συνοπτικά οι δράσεις που έχουν αποφασιστεί από τις υπόλοιπες εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις:

 • Απεργία στις 12 Γενάρη,Αθήνα: Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια

 • ​Κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία την Τετάρτη 10 Γενάρη. Στην Αττική το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως, 14), Κορωπίου, Νίκαιας (Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη), Πειραιά (Νικήτα 12).

 • ​Συλλαλητήρια την Δευτέρα 15 Γενάρη. Μέρα ψήφισης των μέτρων. Αθήνα: Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

ΤΟ Δ.Σ.
9/1/2018

Πλούσιο προγραμμά αγωνιστικων δράσεων έχει προκηρυχθεί

από σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικα κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Για πιο αναλυτικα δειτε πατωντας πατηστε εδώ.

Last Updated on Tuesday, 09 January 2018 22:07
 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

E-mail Print PDF

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του σωματείου μας και αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που προκυρήχτηκε στις 14 Δεκέμβρη.
Η ημερομηνία της απεργίας οριστικοποιήθηκε στις 27 Νοέμβρη σε σύσκεψη, μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που είχαν προηγηθεί και στις οποίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν καταθέσει την πρόταση για 24ωρη απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Εκτιμήσαμε ότι στο περιορισμένο χρόνο που έχουμε δεν μας δίνεται η δυνατότητα να οργανώσουμε γενική συνέλευση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προχωρήσουμε σε συσκεέψεις όπου εκτιμάμε ότι μπορούμε έτσι ώστε

από καλύτερη θέση να μπορέσουμε να οργανώσουμε την απάντησή μας.

Καλούμε όλα τα μέλη, μέσα από κάθε χώρο δουλειάς, να προετοιμάσουν σε όσο χρόνο μας μένει την απεργιακή απάντηση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία.

Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης. Να είναι μαζική, βήμα κλιμάκωσης στον αγώνα μας για διεκδίκηση ΣΣΕ,

για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, απέναντι στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Δείτε το spot του ΠΑΜΕ

 

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Να δώσουμε μαχητική - αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης" δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής -λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα "Εργασιακά" με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με "ζεστό" χρήμα, αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, στις 14 Δεκέμβρη.

Διεκδικούμε:

 • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
 • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
 • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
 • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
 • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!».

Το Δ.Σ.

4/12/2017

Last Updated on Tuesday, 05 December 2017 22:22
 

Έκτακτη κινητοποίηση

E-mail Print PDF

Συγκέντρωση αύριο Τρίτη 5/12 στις 12 μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης για την τροπολογία για την απεργία

 

Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί αύριο Τρίτη 5 Δεκέμβρη το ΠΑΜΕ,

εργαζόμενους και συνδικάτα ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης να καταθέσει νόμο για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει:

«Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή,

σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Αίσχος!

Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μ στην πλατεία Κλαυθμώνος!

Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης

και ενημέρωσης στην αρχή των βαρδιών, στα διαλείμματα. Να φτάσει παντού το κάλεσμα.

Κανείς να μη μείνει σπίτι!

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!».

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:

Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Στο Άργος, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Πέτρου, από την πλευρά της Καποδιστρίου

Στην Αμφισσα,  στις 6.30 μ.μ., στην Πλατεία Λαού

Στο Βόλο στις 6.30 μ.μ.  στην πλατεία Πανεπιστημίου

Στη Ζάκυνθο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο

Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών

Στην Καρδίτσα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία

Στην Καβάλα, στις 6.30 μ.μ, στην πλατεία Καπνεργάτη

Στην Καστοριά, στις 7 μ.μ., απέναντι από την παλιά Νομαρχία

Στην Κόρινθο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Περιβολάκια

Στην Κέρκυρα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο

Στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο

Στη Λαμία, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου

Στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου

Στην Πρέβεζα, στις 7 μ.μ., στην Θεοφάνειο

Στην Πτολεμαΐδα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία

Στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Στη Φλώρινα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία

 

Last Updated on Monday, 04 December 2017 23:17
 

Μαχητική καταδίκη της νέας κυβερνητικής αθλιότητας

E-mail Print PDF

«Όπλο των εργατών η απεργία δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία»

Μαχητική καταδίκη της νέας κυβερνητικής αθλιότητας

Μήνυμα ξεκάθαρης εναντίωσης στη νέα αθλιότητα της κυβέρνησης που κατέθεσε εν κρυπτώ τροπολογία

για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας έστειλε πλήθος εργαζομένων με την κινητοποίηση που

πραγματοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγώνα του ΠΑΜΕ.

Με τα συνθήματα «Όπλο των εργατών η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία»

και «Εμπρός για συνδικάτα των εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών»

συγκροτημένα τα μαζικά μπλοκ των συνδικάτων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν ο Γιάννης Τασιούλας,

πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας, στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου. Φθάνοντας η πορεία στην Ηρώδου Αττικού,

η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απάντησε στους διαδηλωτές με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ρίψεις χημικών, χωρίς ωστόσο

να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικάτων. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω και δείτε φωτό και βίντεο)

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα παρά την αναδίπλωση της κυβέρνησης που απέσυρε την

αντεργατική τροπολογία για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο! Έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα με αφετηρία

την πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

 

Δείτε περισσότερα στην ανταπόκριση του 902.

Από τον 902.gr

 

Στήριξη στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

E-mail Print PDF

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών αυτές τις μέρες ενάντια

στο απαράδεκτο νομοσχέδιο-express που κατατείθετε στη Βουλή, που αφορά το ωράριο εργασίας τους.

Συνοπτικά το κυβερνητικό- αντεργατικό έκτρωμα κυβέρνησης-ΕΕ

 • Ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο.
 • Καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών.
 • Οι 48 ώρες δεν είναι ο μέγιστος επιτρεπτός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας αλλά ο μέσος όρος με περίοδο αναφοράς το τετράμηνο. Θα μπορούν να βάζουν εφημερίες όλες τις καθημερινές δωδεκάωρα για πάνω από ένα μήνα.
 • Καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες.
 • Με τα εντέλλεσθε που δίνουν και παίρνουν, τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού διοικήσεων και διευθυντών που πολλαπλασιάζονται, τα περί «ελεύθερης συναίνεσης του γιατρού» είναι απροκάλυπτη κοροϊδία, καθαρή πρόκληση.
 • Όσο για το 60ωρο θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς.
 • Η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης. Θέλουν τους εργαζόμενους απίκο 24ώρες το 24ωρο, διαθέσιμους ανά πάσα ώρα και στιγμή και από πάνω θα λένε ότι αναπαυόμαστε.

Συμπερασματικά το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης όχι μόνο δε διασφαλίζει το «σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων των γιατρών», την «ασφαλή και ποιοτική φροντίδα των ασθενών» αντίθετα ελαστικοποιεί παραπέρα το χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο, «απορρυθμίζει» κυριολεκτικά  τη ζωή των γιατρών.

Οι κινητοποιήσεις όπως έχουν ανακοινώσει:

 1. Αύριο Τετάρτη στάση εργασίας 11-3 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00.
 2. 24ωρη πανελλαδική απεργία την  μέρα κατάθεσης (Πέμπτη ή Παρασκευή)
 3. Όλο αυτό το διήμερο-τριήμερο ο χώρος του Υπουργείου Υγείας να γίνει κέντρο αγώνα και κινητοποίησης. Ενημερώνουμε ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων, παίρνουμε αποφάσεις στήριξης, όλη τη μέρα-ειδικά σήμερα ενημερώνουμε τους συναδέλφους στα νοσοκομεία
 4. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 18:30 Ομόνοια

Το Δ.Σ.

8/11/2017

Last Updated on Wednesday, 08 November 2017 10:13
 


Page 3 of 13