Στήριξη στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών αυτές τις μέρες ενάντια

στο απαράδεκτο νομοσχέδιο-express που κατατείθετε στη Βουλή, που αφορά το ωράριο εργασίας τους.

Συνοπτικά το κυβερνητικό- αντεργατικό έκτρωμα κυβέρνησης-ΕΕ

 • Ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο.
 • Καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών.
 • Οι 48 ώρες δεν είναι ο μέγιστος επιτρεπτός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας αλλά ο μέσος όρος με περίοδο αναφοράς το τετράμηνο. Θα μπορούν να βάζουν εφημερίες όλες τις καθημερινές δωδεκάωρα για πάνω από ένα μήνα.
 • Καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες.
 • Με τα εντέλλεσθε που δίνουν και παίρνουν, τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού διοικήσεων και διευθυντών που πολλαπλασιάζονται, τα περί «ελεύθερης συναίνεσης του γιατρού» είναι απροκάλυπτη κοροϊδία, καθαρή πρόκληση.
 • Όσο για το 60ωρο θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς.
 • Η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης. Θέλουν τους εργαζόμενους απίκο 24ώρες το 24ωρο, διαθέσιμους ανά πάσα ώρα και στιγμή και από πάνω θα λένε ότι αναπαυόμαστε.

Συμπερασματικά το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης όχι μόνο δε διασφαλίζει το «σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων των γιατρών», την «ασφαλή και ποιοτική φροντίδα των ασθενών» αντίθετα ελαστικοποιεί παραπέρα το χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο, «απορρυθμίζει» κυριολεκτικά  τη ζωή των γιατρών.

Οι κινητοποιήσεις όπως έχουν ανακοινώσει:

 1. Αύριο Τετάρτη στάση εργασίας 11-3 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00.
 2. 24ωρη πανελλαδική απεργία την  μέρα κατάθεσης (Πέμπτη ή Παρασκευή)
 3. Όλο αυτό το διήμερο-τριήμερο ο χώρος του Υπουργείου Υγείας να γίνει κέντρο αγώνα και κινητοποίησης. Ενημερώνουμε ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων, παίρνουμε αποφάσεις στήριξης, όλη τη μέρα-ειδικά σήμερα ενημερώνουμε τους συναδέλφους στα νοσοκομεία
 4. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 18:30 Ομόνοια

Το Δ.Σ.

8/11/2017

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 10:13
 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Όλοι στο Συλλαλητήριο Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. σας καλεί όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για να διαδηλώσουμε ενάντια στην εφαρμογή των «εκκρεμοτήτων» της τρίτης «αξιολόγησης» που έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά”

με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των

ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Συνυπογράφουμε το περιεχόμενο και το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ όπως έχει στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Για να τη διαβάσετε πατήστε εδώ.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 11:24
 

2017 Conference on Biomedical Instrumentation and related Engineering and Physical Sciences (BIOMEP 2017).

E-mail Εκτύπωση PDF
Αγαπητοί συνάδελφοι
Η Οργανωτική Επιτροπή και ο Πρόεδρος σας προσκαλούμε στο συνέδριο
2017 Conference on Biomedical Instrumentation and related Engineering and Physical Sciences (BIOMEP 2017).
που διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας στις 12-13 Οκτωβρίου 2017
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας
Επιλεγμένες εργασίες του συνεδρίου θα δημοσιευθούν μετά από κρίση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό
Journal of Physics Conference Series (IOP publishing)
Εργασίες του προηγούμενου συνεδρίου BIOMEP (2015) έχουν επίσης δημοσιευθεί στο ίδιο περιοδικό.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 07 Οκτώβριος 2017 21:21
 

ΚΑΛΕΣΜΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Δε φτάνει η μαζική λαϊκή χειραγώγηση, τα ψέματα και οι αυταπάτες που αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει στο τιμόνι της εξουσίας για λογαριασμό του κεφαλαίου. Δε φτάνουν το 3ο μνημόνιο που ψήφισε και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν τσακίσει τη ζωή χιλιάδων εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Έρχεται τώρα, σε συνθήκες «ανάκαμψης», να οργανώσει χτύπημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και στο απεργιακό δικαίωμα. Γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται θα γίνει στο έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα είναι ένας κόφτης διαρκείας για το λαό, νέα λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα και νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων θα συνοδεύσει την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών.

Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να βάλει τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο. Δε θα τους περάσει!!!

Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε χέρι - χέρι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Να χτυπήσει το δικαίωμα στη απεργία, την οργανωτική δομή του κινήματος, τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνονται οι εργάτες. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ενορχηστρωμένη παρέμβαση κυβέρνησης και εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, με μακρύ χέρι τους συνδικαλιστές στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενισχύσουν με μια απίστευτη τρομοκρατία έναν μηχανισμό που έχουν βαφτίσει σωματείο στο χώρο των σούπερ μάρκετ.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει, η εργοδοσία με την ανοχή της κυβέρνησης ξεσαλώνει. Εκατοντάδες είναι οι απολύσεις πρωτοπόρων συναδέλφων στους χώρους δουλειάς, εργαζόμενων ακόμα και εκλεγμένων μελών Διοικητικών Συμβουλίων, που υποτίθεται ότι «προστατεύονται» από τη σημερινή νομοθεσία, με μοναδικό τους «παράπτωμα» ότι πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στα εργοδοτικά εγκλήματα. Το 90% των απεργιών που φτάνουν στα δικαστήρια κρίνονται παράνομες ενώ έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία από μηνύσεις και διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αποφάσεις που πολλές φορές κρίνουν ένοχους τους εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργατών.

Ετοιμάζονται, λοιπόν, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.

ΝΑ ΣΥΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κανείς εργατοϋπάλληλος μόνος απέναντι στο αστικό κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία. Για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

 

Πλαίσιο κειμένου: Η γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ 
καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας συνδικάτων και συνδικαλιστών
την Πέμπτη 12 Οκτώβρη και ώρα 5μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας

Τώρα να οργανωθεί η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Να γίνουν ΔΣ και γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθεί η διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής. Με την ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να κλιμακώσουν οι εργαζόμενοι με πικετοφορίες και συλλαλητήρια. Κάθε σωματείο επιχειρησιακό ή κλαδικό να πάρει απόφαση και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 07 Οκτώβριος 2017 21:24
 

Εφυγε από τη ζωή ο Πάνος Βάνας

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Πάνος Βάνας, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας έφυγε χτες από τη ζωή.

Εϊχε καρκίνο και το πάλεψε ηρωικά.

Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 10.30 στην Ευαγγελίστρια στο Ίλιον.

Καλό ταξίδι συνάδελφε και φίλε. Θα σε θυμόμαστε όπως σου αξίζει.

Θερμά συλληπητήρια στην οικογενειά σου.

 

Το Δ.Σ.

2/8/2017

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 15:08
 


Σελίδα 1 από 10